to top

De 7 (on)zekerheden van de Jumbo

1] Elke dag: euro’s goedkoper

2] Elke dag: service met een glimlach

3] Elke dag: voor al uw boodschappen

4] Elke dag: is vers ook echt vers

5] Elke dag: vlot winkelen

6] Elke dag: Niet tevreden? Geld terug!

7] Elke dag: Uw wensen staan centraal

AH of Jumbo? is mijn terugkerende dilemma op de zaterdag. Sinds vorige week niet meer. De Jumbo had meestal mijn voorkeur omdat ze elke dag Zekerheid 5 beloven:’ Vlot winkelen’. Dit betekent geen rijen voor de kassa en de 4e in de rij krijgt de boodschappen gratis mee. Het personeel doet er dus alles aan om dat te voorkomen. Bovendien ben ik een Zeeuws meisje en Zekerheid 1: euro’s goedkoper is dan ook belangrijk. Goedkoper dan AH in ieder geval en ‘Zekerheid 2’ vind ik minstens zo belangrijk : service met een glimlach. Er lopen echt aardige meisjes en jongens rond – hoewel voorbij gestreefd door de gastheren van AH Emmaplein.

Nu zijn die zekerheden marketingtechnisch briljant – als ze worden nageleefd dan. Afgelopen weekend stond ik als 4e in de rij met een kar vol boodschappen. Hé, 4e in de rij, klopt dat? Kijken en nog eens kassarijen scannen, mmm ik heb wel een volle kar, lichtjes gegeneerd maar ach de familie van Eerenbeemt eet er geen boterham minder om, eens kijken wat er gebeurt. Ik tik het meisje voor mij aan en vraag “Ben jij 4e in de rij of ben ik dat?.” Dat was ik dus en ik zwaai naar de jonge cassière in de verte “4e in de rij!”en ik zie haar onzeker kijken.

Op dat moment komt de slager een kassa openen. ‘Stond ik nu vierde in de rij’ vraag ik? Dat klopt zegt de jongen en roept er iemand bij. De opgetrommelde vrouw kijkt aarzelend maar zowel de slager als de dame achter mij bevestigen:” Ja hoor dat was ze echt.” Zij loopt naar de bedrijfsleidster die ook achter een kassa zit. “Nee hoor” komt ze terug “er was nog een kassa open.” Slager Nico kijkt me gepijnigd aan maar de dame achter me hitst me op : ´Ga maar naar X toe hoor, je was echt 4e in de rij dus ik blijf wel bij je boodschappen´. Ik zet me over mijn gêne heen, toch wel nieuwsgierig naar het vervolg. Bij de kassa van X aangekomen, kijkt de dame in kwestie mij niet aan maar zegt : ´Ik zit hier al de hele tijd en ik heb goed opgelet.”

Pratend tegen een afgewend hoofd, geef ik mijn visie – geen effect- en druip ik af. Terugkomend bij mijn eigen kassa verontschuldigt de slager zich nog een keer door te zeggen dat hij geen hierin bevoegdheid heeft en de dame achter mij briest dat ze nu nooit meer bij de Jumbo komt. Ik ga naar huis met een gevoel onheus behandeld te zijn én teveel te hebben betaald voor mijn boodschappen. (Nee ik heb de kar niet laten staan) Weg dilemma. Interessant is het feit dat zonder die zekerheden, het geen punt was geweest iets langer in de rij te staan en ik volle boodschappentassen mee naar huis had genomen voor een redelijk bedrag. Nu heb ik echter ook kunnen nadenken over de andere onzekerheden; die uit het schap verdwenen rijstekoekjes, die mammoetbolletjes die om 10 uur al uitverkocht zijn, de chagrijnige bedrijfsleidster…. Moraal van het verhaal: practice what you preach.

Doe wat je zegt want anders komt het als een boemerang naar je terug. Dat is in ieder geval één zekerheid;)

Brenda Horstra

Leave a Comment