to top

Kras

Death_to_stock_above_2

Deze column schrijf ik vanuit de haven van Ouddorp. Eigenlijk is er geen fijnere vakantieplek denkbaar. De Grevelingen met haar bruinvissen en zeehonden aan de ene zijde van het dorp en het onbedorven strand met van die ouderwetse strandtenten aan de andere zijde. We mochten zeilen op de Schokker van een vriend van een vriend. Wat op zich natuurlijk al heel genereus is. Zon, zee en de lekkerste haring van Nederland. Was graag langer gebleven maar een bijzonder voorval maakt dat we morgen vertrekken. Ik heb namelijk een aanvraag gedaan voor een fietstocht van Wenen naar Boedapest. Bij Kras.nl. Huh, hoor ik jullie denken, is dat niet een reisorganisatie voor bejaarden?

Maar bejaarden bestaan toch niet meer! Je valt overal boven de 50 gewoon in de categorie 50+. Kras dus. Nou ja, die fietsreis kwam toevallig op mijn pad. De reis stond niet meer in groen aangemerkt noch in rood maar met een vraagtekentje; dus vragen of de reis nog beschikbaar is, nam ik aan.

Intussen kwam de boot voorbij en schreef ik, na de bevestiging van Kras dat de reis beschikbaar was, dat ik geen gebruik zou maken van het aanbod en eventuele administratiekosten natuurlijk wilde betalen. Meteen een telefoontje van een zeer gedecideerde dame dat die administratiekosten dan 1400 euro zouden bedragen want “aanvragen betekent boeken”. Een e-mail van mij dat ik een naar gevoel heb bij deze gang van zaken wordt beantwoord dat ze dat vervelend vinden maar dat deze procedure telefonisch met mij is besproken. Mmmm, dat kan ik me niet herinneren maar ik vind het ook zo onlogisch dat ik het ook niet gehoord kan hebben. Moet je je voorstellen dat dit in onze branche zou gebeuren. Als consument zie ik een mooie tuinset en vraag of die leverbaar is. Vervolgens wordt deze besteld en zit ik eraan vast. Of ik doe als tuincentrum een aanvraag bij een leverancier. Aanvragen is bestellen en wel betalen ja! De wereld zou te klein zijn. 14 dagen bedenktijd die online geldt, geldt hier ook niet. Gelukkig bezit ik een spirituele inslag en deze reis zal wel de bedoeling zijn. Maar het is wel een vette kras door Kras waar ik natuurlijk noooooiiiit meer mee in zee ga. Dat ga ik nu zelf wel doen.

Brenda Horstra

Leave a Comment